MAA Takafulink – Produk Terbaik Anugerah KLIFF 2011

................................................... MAA Takaful sekali lagi merangkul anugerah produk terbaik menerusi produk MAA Takafulink sempena Forum Kewangan Islam Kuala Lumpur 2012. Kemenangan ini adalah untuk kali keempat berturut-turut selepas anugerah yang sama dirangkul pada tahun 2009, 2010 dan 2011. Anugerah ini jelas membuktikan produk MAA Takaful adalah produk takaful terbaik di pasaran. Tahniah MAA Takaful

SEMBILAN JENIS ANAK SYAITAN


Sama ada kita sedar ataupun tidak, hakikatnya setiap hari dan di mana sahaja kita berada, pastinya ada syaitan2 yg sering mengganggu hidup harian kita dengan bisikan hasutan yg mengajak kita untuk melakukan keburukan, kejahatan, dan kemungkaran.

Mengenai kewujudan syaitan2 ini, Al-Khattab R.A. berkata, terdapat sembilan jenis anak syaitan yg perlu kita ketahui dan hindari, iaitu:

(1) Zalituun
Duduk di pasar/kedai untuk menghasut manusia supaya hilang sifat jimat-cermat. Tugasnya ialah menggoda manusia supaya berbelanja lebih dan membeli barang-barang yg melebihi keperluan.

(2) Wathiin
Pergi kepada orang yg mendapat musibah lalu menghasut supaya bersangka buruk terhadap Allah S.W.T.

(3) A'awan
Menghasut sultan/ raja/ pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Menghanyutkan mereka dengan mewujudkan perasaan seronok serta bangga dengan kedudukan dan kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

(4) Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol, iaitu mereka yg sering minum alkohol dan mabuk. Selain itu, Haffaf suka juga menghampiri orang yg berada di tempat-tempat maksiat seperti disko dan kelab malam, dan juga tempat-tempat yg ada menyediakan minuman keras.

(5) Murrah
Merosakkan serta melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga mereka menjadi lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan dunia glamour.

(6) Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata di mulut.

(7) Daasim
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika hendak masuk ke dalam rumah, maka Daasim akan berusaha mewujudkan haru-biru dan kacau-bilau yg seterusnya mengarah kepada berlakunya keruntuhan rumahtangga (eg: suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, suami memukul isteri, isteri hilang pertimbangan dan menuntut cerai, anak-anak didera, dan pelbagai lagi bentuk kemusnahan rumahtangga).

(8) Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika sedang melakukan ibadat seperti berwudhu’ dan menunaikan solat.

(9) Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yg menyembah api/matahari.


Dan sebagai tambahan (tp ini bukanlah drpd jenis anak2 syaitan)…
# Isetan - Sebuah pasaraya yg terkemuka di seluruh dunia. Terdapat di sekitar Lembah Klang, Singapore, Beijing, etc.....Kebaikannya:Memberi potongan harga ketika karnival jualan. Keburukannya:Melalaikan manusia membeli-belah sehingga lupa waktu solat.Pesanan: Membeli-belah tu berpada2 lah, jangan sampai berlebih-lebihan pula. Membazir itu kan amalan Syaitan…

Agak-agaknya, syaitan yg mana satu yg selalu menghampiri kita setiap hari? Tidak mustahil, mungkin sememangnya kesemua sekali? WALLAHU A3LAM…

Smartmedic 200 (Kad Kesihatan)


Smart Medic 200 adalah medical kad yang istimewa dan terbaik. telah dilancarkan pada 15 May 2013

Antara ciri-ciri yang tarbaik :
1. Tiada had penggunaan seumur hidup sehingga 80 tahun.
2. Rawatan dialisis dan rawatan kenser pesakit luar juga tiada had penggunaa seumur hidup.
3. Belanja pengkebumian RM 5000.
4. Stand Alone (kelebihan)- Kad masih aktif walaupun sudah claim hilang upaya kekal dan banyak lagi. klik disini untuk maklumat lanjutPEMBENTUKAN DAN PENGAGIHAN HARTA PUSAKA.

Golongan yang terlibat
1. Sesiapa yang rasa tiada harta ( Emas, Kereta, Motor, Rumah).
2. Individu yang ingin menambah harta cair. (Harta sedia ada beku).
3. Mahu merancang dan mengagihkan harta sedia ada.
Semua orang ada harta.
Apakah yang dikatakan anda berharta:-
1.Rumah.
2.Kereta
3.ASB.
4.Simpanan dalam Tabung Haji.
5.Simpanan dalam akaun bank-bank.
6.EPF - KWSP
7.Barang kemas.
8.Tanah ( Kalau rasa tiada tanah, tanya ibubapa anda dikampung, kalau mereka ada tanah-bermakna tanah itu akan jadi milik anda nanti ( bila mereka mati).
9.Takaful / Insuran
10. dan lain-lain lagi

Untuk Maklumat Lanjut Sila Hubungi Kami; sila klik disini

KAMI MEMBANTU ANDA MERANCANG SESUATU YANG TIDAK DIRANCANG.
PELUANG KERJAYA PART TIME / FULL TIME MASA KERJA YANG FLEKSIBLE Maklumat lanjut sila klik ; disini...

KENAPA KITA PERLU ADA POLISI TAKAFUL

4 MUSUH UTAMA PENCARI NAFKAH. 1. Kemalangan Malang tidak berbau dan tanpa kita jangka. Ia paling hampir dengan kita. Boleh berlaku dirumah, jalanraya, dikebun hatta dipadang bola sekalipun. 2. Penyakit kritikal Boleh berlaku bila bila masa... Sakit jantung, kanser, buah pinggang dsb.. Banyak belanja terpaksa dikeluarkan bila ia menyerang. Kita boleh bersara tanpa dirancang kerananya. 3.Hilang Upaya Kekal/Lumpuh Kita masih hidup dan bernafas. Tapi tak mampu berbuat apa apa. Orang lain yang menguruskan segalanya untuk kita. 4. Mati Awal Hanya Allah yang maha mengetahui bila masanya.. Jika tidak bersedia, keluarga kita hilang tempat bergantung disertai dengan hutang yang ditinggalkan.Semua musuh kita diatas akan mengakibatkan kita TAK BERUPAYA mencari nafkah lagi.. Sebagai seorang yang bijak, kita akan bersedia dari sekarang.Dapatkan perlindungan TAKAFUL sebagai persediaan menghadapi sebarang kemungkinan.
Bak kata pepatah 'SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN'

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...