MAA Takafulink – Produk Terbaik Anugerah KLIFF 2011

................................................... MAA Takaful sekali lagi merangkul anugerah produk terbaik menerusi produk MAA Takafulink sempena Forum Kewangan Islam Kuala Lumpur 2012. Kemenangan ini adalah untuk kali keempat berturut-turut selepas anugerah yang sama dirangkul pada tahun 2009, 2010 dan 2011. Anugerah ini jelas membuktikan produk MAA Takaful adalah produk takaful terbaik di pasaran. Tahniah MAA Takaful

MAA Takaful bayar RM 500 000 kepada pesakit jantung kronik


Baru baru ini, MAA Takaful bayar RM 500 000 kepada salah seorang peserta takaful. Beliau join MAA Takaful tahun 2008, dan dalam tahun 2010 beliau berjaya claim RM 500 000 setelah di sahkan mengidap penyakit jantung kronik.

Sebagai seorang ahli peniagaan, beliau berasa sangat bersyukur dengan wang ini dan ia akan digunakan untuk membuat rawatan dan meneruskan kehidupan yang pastinya mencabar.

Jangan tunggu dapat sakit baru nak cari Takaful, sbb bila dah sakit, anda sebenarnya hilang kelayakan untuk membeli Takaful. Ramai orang cakap Takaful ni menipu, tapi sy nak bagitahu, Industri Takaful atau Insurans bayar pampasan kepada orang ramai BERPULUH JUTA setiap tahun...ramai yg dapat manfaat kewangan dari takaful nih...

Masih ramai yang tak sempat bertindak....dah terlambat...Bila dah dapat sakit, baru pening kepala nak cari duit untuk dapatkan rawatan. Last choice masuk paper rayu derma. Saya akui ramai yg kurang mampu beli plan Takaful walaupun ia serendah RM 60 / sebulan, tapi bagi yg berkemampuan, ambillah iktibar dari kisah di atas..bagi yg tak berkemampuan, berusahalah meningkatkan pendapatan keluarga agar suatu hari nanti boleh beli Takaful untuk diri dan keluarga.

Contohi lah mereka di bawah ini...mereka antara golongan yg sempat dan cepat bertindak untuk menjaga kebajikan diri dan keluarga mereka...Alhamdulillah..

Smartmedic 200 (Kad Kesihatan)


Smart Medic 200 adalah medical kad yang istimewa dan terbaik. telah dilancarkan pada 15 May 2013

Antara ciri-ciri yang tarbaik :
1. Tiada had penggunaan seumur hidup sehingga 80 tahun.
2. Rawatan dialisis dan rawatan kenser pesakit luar juga tiada had penggunaa seumur hidup.
3. Belanja pengkebumian RM 5000.
4. Stand Alone (kelebihan)- Kad masih aktif walaupun sudah claim hilang upaya kekal dan banyak lagi. klik disini untuk maklumat lanjutPEMBENTUKAN DAN PENGAGIHAN HARTA PUSAKA.

Golongan yang terlibat
1. Sesiapa yang rasa tiada harta ( Emas, Kereta, Motor, Rumah).
2. Individu yang ingin menambah harta cair. (Harta sedia ada beku).
3. Mahu merancang dan mengagihkan harta sedia ada.
Semua orang ada harta.
Apakah yang dikatakan anda berharta:-
1.Rumah.
2.Kereta
3.ASB.
4.Simpanan dalam Tabung Haji.
5.Simpanan dalam akaun bank-bank.
6.EPF - KWSP
7.Barang kemas.
8.Tanah ( Kalau rasa tiada tanah, tanya ibubapa anda dikampung, kalau mereka ada tanah-bermakna tanah itu akan jadi milik anda nanti ( bila mereka mati).
9.Takaful / Insuran
10. dan lain-lain lagi

Untuk Maklumat Lanjut Sila Hubungi Kami; sila klik disini

KAMI MEMBANTU ANDA MERANCANG SESUATU YANG TIDAK DIRANCANG.
PELUANG KERJAYA PART TIME / FULL TIME MASA KERJA YANG FLEKSIBLE Maklumat lanjut sila klik ; disini...

KENAPA KITA PERLU ADA POLISI TAKAFUL

4 MUSUH UTAMA PENCARI NAFKAH. 1. Kemalangan Malang tidak berbau dan tanpa kita jangka. Ia paling hampir dengan kita. Boleh berlaku dirumah, jalanraya, dikebun hatta dipadang bola sekalipun. 2. Penyakit kritikal Boleh berlaku bila bila masa... Sakit jantung, kanser, buah pinggang dsb.. Banyak belanja terpaksa dikeluarkan bila ia menyerang. Kita boleh bersara tanpa dirancang kerananya. 3.Hilang Upaya Kekal/Lumpuh Kita masih hidup dan bernafas. Tapi tak mampu berbuat apa apa. Orang lain yang menguruskan segalanya untuk kita. 4. Mati Awal Hanya Allah yang maha mengetahui bila masanya.. Jika tidak bersedia, keluarga kita hilang tempat bergantung disertai dengan hutang yang ditinggalkan.Semua musuh kita diatas akan mengakibatkan kita TAK BERUPAYA mencari nafkah lagi.. Sebagai seorang yang bijak, kita akan bersedia dari sekarang.Dapatkan perlindungan TAKAFUL sebagai persediaan menghadapi sebarang kemungkinan.
Bak kata pepatah 'SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN'

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...